Vepřové kostky na kmíně se špenátovými knedlíky

29.01.2020

Tím, že jsem pracovně docela vytížená, tak se pomalu začínám více seznamovat s pomalým hrncem. A tak dnešní jídlo je opět z PH..

 

INGREDIENCE:
  • 400 g vepřového plecka 
  • 200 g vepřového boku 
  • kmín 
  • 3 cibule 
  • 4 stroužky česneku 
  • bob.list 
  • nové koření 
  • 150 ml červeného vína 

na knedlíky:

  • 200 g listového špenátu 
  • 3 vejce 
  • 4 rohlíky 
  • 1 a 1/2 hrnku mléka 
  • sůl 
  • 3 stroužky česneku 
  • 1 cibule
POSTUP:

Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2 hrnky vody a vložíme do PH, zapneme na L a "pomalíme" asi 6 hodin. Na knedlíky si připravíme pánev, osmažíme cibulku, česnek a vložíme nasekaný špenát. Krátce restujeme, osolíme a opepříme. Připravíme velkou mísu, do ní nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a zamícháme. Vložíme připravený špenát a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Promícháme a dáme do 4 hrnků vymazaný máslem a vysypaný moukou. Hrnečky vaříme v kastrolu s vodou asi 30 minut. Hotové maso pak zahustíme a popřípadě dochutíme.

Web vytvořil: Dominik Buranský
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky