Vepřové kostky na kmíně se špenátovými knedlíky
29.01.2020
Tím, že jsem pracovně docela vytížená, tak se pomalu začínám více seznamovat s pomalým hrncem. A tak dnešní jídlo je opět z PH..
INGREDIENCE:
- 400 g vepřového plecka
- 200 g vepřového boku
- kmín
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- bob.list
- nové koření
- 150 ml červeného vína
na knedlíky:
- 200 g listového špenátu
- 3 vejce
- 4 rohlíky
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
POSTUP:
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2 hrnky vody a vložíme do PH, zapneme na L a "pomalíme" asi 6 hodin. Na knedlíky si připravíme pánev, osmažíme cibulku, česnek a vložíme nasekaný špenát. Krátce restujeme, osolíme a opepříme. Připravíme velkou mísu, do ní nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky a zamícháme. Vložíme připravený špenát a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Promícháme a dáme do 4 hrnků vymazaný máslem a vysypaný moukou. Hrnečky vaříme v kastrolu s vodou asi 30 minut. Hotové maso pak zahustíme a popřípadě dochutíme.