Domácí jogurt

29.01.2020
INGREDIENCE:
  • litr mléka v sáčku,nebo čerstvé v lahvi.
  • 1 živý jogurt (holandia gazdovský)
  • na dochucení jahody s cukrem
POSTUP:

Mléko svaříme na 60°C (ztáhneme když se začnou dělat bublinky) Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst.(tak, aby nás prst nepálil) Do větší mísy dáme půlku jogurt. Po vychladnutí mléka, ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou. Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C.Někdo dává do pěřin. Pak se jogurt vychladí v lednici a můžeme smíchat s ovocem

Web vytvořil: Dominik Buranský
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky